Dříve fungovalo na okraji Prostějova veřejné koupaliště, které ovšem dlouhá léta chátralo a tak přišlo rozhodnutí nahradit jej novou sportovní halou sloužící tréninku a mládežnickým turnajům v basketbalu a volejbalu. Budova s výraznou fasádou z hliníkové krajky poskytuje moderní sportoviště i kvalitní divácké zázemí.

Katalogový list: 
Autor Miroslav Pospíšil
Ateliér atelier-r
Spolupracovníci Daria Johanesová, Martin Karlík, Lucie Lindovská, Robert Randys, Lucie Rohelová
Světadíl Evropa
Země Česká republika
Město Prostějov
Ulice, číslo Za Velodromem, 7
PSČ 796 01
Suma 140 000 000.00
Měna CZK
Datum projektu 2015
Datum realizace 2018
Užitná plocha 3 055.00m2
Zastavěná plocha 2 474.00m2
Plocha pozemku 9 005.00m2
Poznámka

Použité systémy firmy Schüco:
fasáda FWS 50 polostrukturální,
vložená okna AWS 114 SG, 
dveře ADS 75.SI

Národní sportovní centrum v Prostějově, atelier-r © Lukáš Pelech
Fotoalbum: